روابط عمومی شهرداری شیراز

فعالیت های روابط عمومی درمعرفی شهرشیراز

روابط عمومی شهرداری شیراز

فعالیت های روابط عمومی درمعرفی شهرشیراز

  • ۰
  • ۰

سوادرسانه ای وسواد اطلاعاتی:

تعریف سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی عبارت است:

از دانش، رفتارها و مجموعه مهارت‌های مورد نیاز برای تشخیص زمان و نوع اطلاعات مورد نیاز، نحوه و محل دستیابی به آن اطلاعات، نحوه ارزیابی اطلاعات از دید انتقادی و سازماندهی اطلاعات پس از دست‌یافتن به آن و همچنین نحوه استفاده اخلاقی از اطلاعات به‌دست آمده.

مفهوم سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی فراتر از فن‌آوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، و یادگیری، تفکر انتقادی و مهارت‌های تفسیری فراتر از مرزهای آموزشی و حرفه‌ای است. سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی شامل همه انواع منابع اطلاعاتی، اعم از منابع شفاهی، چاپی و دیجیتال می‌شود.

کاربران سواد اطلاعاتی:

۱٫ تمام اعضای جامعه

۲٫ پژوهشگران در هر رده ای از تحقیق

۳٫ برای معلمان (مدرسه و دانشگاه)

۴٫ برای کارآفرینان و توسعه دهندگان کسب و کارها

۵٫برای دانش آموزان، دانشجویان

۶٫ برای مهندسان صنایع و واحدهای تحقیق و توسعه

۷٫کتابداران که به عنوان رهبران و معلمان سواد اطلاعاتی و رسانه ای محسوب می شوند.

ضمناً سواد اطلاعاتی می تواند برای هر رشته ی تخصصی بخش هایی مخصوص به خود داشت باشد یعنی برای دانشجوی مهندسی بخش هایی از مهارت ها و یادگیری ها میتواند متفاوت باشد با دانشجوی زبان عربی یا جغرافیا لذا سواد اطلاعاتی به عنوان یک زیر ساخت مطرح است و لازم است در حوزه های تخصصی با جزئیات بیشتر مطرح شود.

فواید و مزایای یادگیری سواد اطلاعاتی و رسانه ای:

۱٫ توانایی پیدا کردن اطلاعات مورد نظر و مفید در میان حجم انبوه از اطلاعات

۲٫ شناخت ابعاد و مرزهای فضای مجازی

۳٫ توانایی تشخیص منابع با کیفیت از منابع جعلی

۴٫ کمک به کارآفرینی و ایجاد شغل (همانند آنچه در سند مربوطه تصویب شده است)  و نیز کمک به رهبران کارآفرین

۵٫ شناخت منابع مستقر در وب پنهان

۶٫ کمک به فرآیند تولید اطلاعات مفید و مثمر مبتنی بر حل مسئله (در مقالات، کتب و …)

۷٫ شناخت انواع محمل های اطلاعاتی و برنامه ریزی استراتژی کشف و استخراج اطلاعات از منابع وب

۸٫ کمک به حل مسئله در صنایع و بویژه واحد های تحقیق توسعه در کارخانجات

توضیحات بیشتر:

سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی در دنیایی به‌شدت جهانی‌شده، به هم وابسته و دیجیتال از حقوق پایه انسانی به حساب می‌آید و باعث ترویج هر چه بیشتر و تحکیم انسجام اجتماعی می‌شود و شکاف میان کشورها و افراد غنی را از نظر اطلاعاتی با کشورها و افرادی که در فقر اطلاعاتی‌اند از بین می‌برد. سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی، افراد را به دانش کارکردهای رسانه‌ها و نظام‌های اطلاعاتی و شرایط فعال‌سازی این کارکردها مجهز و به واسطه آن افراد را توانمند می کند.
سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با یادگیری مادام‌العمر ارتباطی نزدیک دارد. یادگیری مادام‌العمر به جوامع، افراد و ملت‌ها این امکان را می‌دهد که اهدافشان را تحقق بخشند و از فرصت‌های در حال ظهور در فضای رو به تکامل جهانی، بهترین استفاده را به نفع همه و نه فقط تعداد کمی از افراد بهره بگیرند. یادگیری مادام‌العمر به افراد و مؤسسه‌های آنها امکان رفع مشکلات و رویارویی با چالش‌هایی را می‌دهد که در حوزه فن‌آوری، اقتصادی و اجتماعی دارند تا به واسطه آن ناکامی‌ها را برطرف و برای رفاه حال همه افراد تلاش کنند.
زیر چتر جوامع در حال ظهور دانش‌بنیاد، ما دولت‌ها، سازمان‌های بین دولتی و سازمان-ها و مؤسسه‌های خصوصی را تشویق می‌کنیم تا در همه سطوح محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی، سیاست‌ها و برنامه‌هایی را در جهت حمایت از سواد اطلاعاتی و رسانه‌ای و ارتقا آن و یادگیری مادام‌العمر برای همه ترویج کنند. به این واسطه، نهادهای یادشده برای تحقق اهداف بیانیه هزاره سازمان ملل و اجلاس سران جامعه اطلاعاتی، به نحو مؤثری پایه‌ریزی خواهند کرد.

قوانین پنج گانه ی سواداطلاعاتی ورسانه ای:

 

  • ۰۰/۰۹/۲۸
  • ساناز توانگری

نظرات (۱)

  • الهه صمیمی
  • بسیار خوب، موفق باشید🌷👏

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی